Je weet als je binnenloopt: dit huis is alles. Pas als je het voor het eerst bekijkt, kun je garanderen dat je alles negeert. Het geeft je geen volledig beeld als je het voor de eerste keer bekijkt. Om niet te haasten om te kopen, is het het beste om het de tweede keer te doen (als er een kans is), of zelfs de derde of vierde keer. In de huidige markt is er niet altijd tijd. Blijf dan kalm. Kieskeurige mensen. Dit kan een aankoopmakelaar zijn, maar ook een vriend of familielid. Laat uw wensen los Als u op zoek bent naar een woning, geef dan uw wensen aan. Uw nieuwe woning voldoet mogelijk niet aan de eisen, maar denk er goed over na voordat u teveel eisen opgeeft. Vergelijk uw geliefde huis altijd strikt met de lijst met eisen die aan het begin zijn gesteld. Controleer nogmaals of het huis geschikt is voor wat u elke dag wilt doen. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren.

Geen bouwkundige keuringen Bouwkundige keuringen kosten tijd en geld en maken de verkoper vaak ongeduldig. Het is echter belangrijk om de staat van het huis te begrijpen voordat u het huis uiteindelijk koopt. Onderzoek ook de juridische status: zoals bestemmingsplannen of erfdienstbaarheden (zoals voorrang). In de wet staat dat u als koper uw best moet doen om de woning te inspecteren op gebreken (“onderzoeksverplichting”). Ter herinnering: de bouwinspectie moet worden uitgevoerd in de afrekeningsclausule van het koopcontract. 4. Verkeerd onderhandelen Intensief onderhandelen kan u duizenden euro’s besparen, maar dit is een deal op zich. Lees ook: Tips voor bieden op huizen in oververhitte markten: Als u geen genealogische onderhandelaar bent, zoek dan een aankoopmakelaar om u te helpen.

https://www.steefkoopt.nl/werkwijze/