Ben jij ook gek op watersport, maar weet je niet welke kleding je daarbij nodig hebt om dit warm en veilig te kunnen uitvoeren? Lees hier welke sportkleding je nodig hebt tijdens watersport.

 

Schoenen voor tijdens het surfen

Het is belangrijk goede schoenen te hebben tijdens het surfen, dit omdat het water hard tegen je aan kan klappen. Ook moet je in het water natuurlijk opletten op scherpe voorwerpen. Je hebt dus goede en stevige surfschoenen nodig.

 

Schoenen voor in het water

Ook waterschoenen zijn erg belangrijk. Bijvoorbeeld als je gaat zwemmen in de zee of over de rotsen moet lopen, zo zorg je ervoor dat je je voeten beschermt tegen scherpe voorwerpen of beesten. Ook bij watersportartikelen zoals kites is het goed als je waterschoenen draagt.

 

Een pak voor in het water

Een wetsuit, dit is bedoeld tegen koud water, harde voorwerpen. Het is erg gevaarlijk als je onderkoelt raakt in het water, het kan zijn dat je lichaam geen kracht meer heeft en dat moeten we niet hebben. Door middel van een wetsuit kun je jezelf warm houden van het koude water. Daarnaast bescherm je jezelf ook tegen harde voorwerpen.  Het materiaal van de buitenste laag van de kleding is belangrijk, maar ook van de lagen onder de wetsuit.

 

Zwemsokken en zwemhandschoenen

Naast alle zwemschoenen en pakken zijn er ook zwemsokken en zwemhandschoenen. Zo ben je nog beter beschermt tegen de kou.

Drielagensysteem voor je kleding

Een drielagensysteem is de perfecte manier om je outfit samen te stellen. Zo heb je een onderlaag, deze wordt direct op de huid gedragen. Het haalt vocht van de huid, zodat je droog en warm blijft. Hiervoor kun je het beste kiezen voor thermo kleding. Daarnaast, heb je een middenlaag, deze bestaat uit een broek en een vest. Die ervoor zorgen dat je warm blijft. Als laatste, heb je de buitenlaag, die moet beschermen tegen wind, water en kou. De buitenste laag moet het vocht dat door de eerste twee lagen komt, naar buiten werken. Door een dielagensysteem weet je dus zeker dat je goed en warm gekleed bent.

 

https://unsplash.com/photos/1BQm6fR8y1A