Als je aften in je mond hebt dan kunnen deze goed pijn doen en ze zijn ook nog eens vervelend om te hebben. De meeste aften verdwijnen na een poosje vanzelf weer maar als dit lang duurt of ze niet goed weg gaan, kun je zelf een aft verhelpen zodat je er geen last meer van hebt. Een andere pijnlijke klacht in de mond waar veel mensen mee te kampen hebben is bruxisme oftewel tandenknarsen, waarbij je met je bovengebit over de ondertanden schuift en dit een knarsend geluid met zich meebrengt.

Aften in de mond kunnen bijzonder pijnlijk zijn

Als je last hebt van pijnlijke klachten in je mond dan wil je daar immers zo snel mogelijk vanaf. Een aft is een zweertje in je mond dat op veel verschillende plekken kan voorkomen. Juist omdat een aft zo zeer doet is dat lastig omdat dit je belemmert met eten, drinken en zelfs praten. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor aften in je mond maar ze verschijnen hoofdzakelijk doordat je je mond niet goed genoeg schoonhoudt. Het is daarom zaak dit goed te doen en daar zoveel mogelijk natuurlijke producten voor te gebruiken.

Kies voor natuurlijke producten om erger te voorkomen

Zeker als je al aften hebt kunnen producten met chemische toevoegingen nog meer pijn veroorzaken en verdwijnen de aften er niet door. Vermijd daarom, zeker bij aften maar bij voorkeur op andere momenten ook, producten met toevoegingen zoals SLS, alcohol of chloorhexidine. Deze voegen niets toe aan de werking van het product maar kunnen wel meer mondproblemen zoals irritatie en wondjes veroorzaken.

Welke natuurlijke ingrediënten gaan pijnklachten in de mond tegen?

Je kiest daarom beter voor producten die werken op basis van natuurlijke ingrediënten. Hierdoor verklein je de kans op bijwerkingen enorm en de natuurlijke bestanddelen doen wel hun werk. Hierbij kun je denken aan stoffen zoals Aloë Vera, hyaluronzuur, tea tree olie en zinklactaat. Deze natuurlijke stoffen hebben allemaal hun eigen speciale werking en maken je mond gezond en zorgen ervoor dat de pijnklachten snel afnemen. Bij aften is het daarnaast belangrijk dat je gezond eet en leeft zodat deze zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Zorg ervoor dat je je gebit niet beschadigt door knarsen

Denk je dat je wel eens met je tanden knarst? De meeste mensen doen dit onbewust en dan ook nog eens ’s nachts. Zelf merk je daar doorgaans weinig of helemaal niks van maar je partner wellicht wel en je tandarts kan het zien als je tanden sterk afslijten. Om deze slijtage te voorkomen kun je het beste ’s nachts een speciaal bitje dragen zodat je boventanden de ondertanden niet kunnen raken en ze niet verder beschadigen.