Last van je rug hebben is erg vervelend en kan er ook ineens zomaar zijn, zonder dat je iets bijzonders gedaan hebt. Vaak voel je ineens iets in je rug wanneer je iets zwaars hebt getild en het niet goed gedaan hebt. Als je verkeerd zware dingen gaat tillen, kan het zijn dat je je rug overbelast of dat je een blessure aan je rug oploopt. Gelukkig heb je dan fysio Amsterdam die jou dan weer van die blessure af helpt, maar toch is het fijn als je niet langs de fysio hoeft.

Voorkom rugklachten

Last van je rug hebben is echt vreselijk en vooral als het misschien wel uitloopt op een hernia of blessure. Maar ja, je zit bijvoorbeeld middenin een verhuizing en je moet nu eenmaal veel zware dingen tillen vanuit je huis de verhuisbus in. Hoe zorg je er nu voor dat je goed tilt om zo rugklachten te voorkomen? Daar heb ik een aantal tips voor. 

  • Let op je houding. Het is belangrijk om tijdens het tillen goed op je houding te letten omdat een verkeerde houding er gelijk voor zou kunnen zorgen dat je last van je rug zal hebben. Let er dus op dat je de zware dingen strak langs je lichaam houdt en dat je tilt vanuit je benen.
  • Eigenlijk niet tillen. Wanneer je echt een zwaar iets hebt wat verplaatst moet worden, til het dan niet maar probeer of je het kunt schuiven of rollen. Zo belast je je rug helemaal niet en wanneer dit niet kan, vraag dan aan iemand of diegene je kunt helpen met het tillen.
  • Gebruik wat hulpmiddelen. Een hondje bijvoorbeeld, of een ander karretje kan juist goed zijn wanneer je iets moet verplaatsen wat nogal zwaar is. Zo voorkom je dus de kans op rugklachten.

Toch verkeerd getild?

Heb jij nu toch rugklachten omdat je verkeerd hebt getild of misschien had je al rugklachten. Als je echt heel veel last van je rug hebt, is het misschien verstandig om een bezoekje te brengen aan Movamento. Deze fysiotherapeuten onderzoeken waar je klacht vandaan komt, zullen je behandelen zodat je in de toekomst ook geen last meer zal hebben van de klachten en/ of blessure en daarbij zullen ze ook tips geven, mits je dit vraagt, hoe je beter kunt tillen om de volgende keer geen rugklachten meer te krijgen. Hartstikke fijn is dat toch?