Je zou zowat zeggen dat het begint te lijken op een trend, scheiden. Tegenwoordig gebeurd het steeds vaker en steeds meer dat stellen uit elkaar gaan. Vaak zijn er dan ook kinderen bij betrokken, maar hoe gaan zij ermee om als hun ouders ineens uit elkaar gaan? En waarom scheiden er dan nu ook veel meer koppels dan dat het vroeger gebeurde?

Waarom scheiden steeds meer mensen?

Waarom steeds meer mensen scheiden, zou te maken kunnen hebben met de opbloeiende economie van deze tijd. Maar wat heeft dit dan te maken met een scheiding? In de tijden van economische crisis hadden mensen niet veel geld te besteden en was het voor hen dus ook moeilijk om te gaan scheiden aangezien dit gewoon veel geld kan kosten wanneer er een advocaat aan te pas moet komen. Doordat mensen nu meer verdienen en er geen economische crisis meer is, is het voor hen dan ook makkelijker om weer te gaan scheiden. Tegenwoordig kan het ook zo zijn dat er door de corona-crisis veel mensen uit elkaar gaan. Je werkt allebei thuis, kan nergens heen en zit dus echt 24/7 op elkaars lip. Bij sommigen gaan dit lange tijd goed maar wanneer de bom dan barst, is het ook goed mis. Veel mensen kunnen er dan ook niet tegen dat ze met hun partner zolang samen ‘opgesloten’ zitten. Gaan scheiden kan natuurlijk ook nog andere oorzaken hebben als:

  • slechte communicatie
  • ruzies over verschillende zaken
  • ontrouw of leugens

Scheidingsmediator

Wanneer je samen met je partner hebt besloten om te gaan scheiden, is het soms dan ook handig om een scheidingsmediator te regelen aangezien er onwijs veel zaken geregeld moeten worden. Een scheidingsmediator zal namelijk helpen bij zaken als het goed communiceren tussen jou en je partner, maar ze zullen ook helpen bij afspraken en zaken die geregeld moeten worden. Het doel hiervan is dan ook om jou en je partner te helpen bij conclusies die gemaakt moeten worden waar je het dan ook allebei mee eens bent.

Begeleiding

Zoals hierboven geschreven, is het belangrijk om zaken goed op een rij te hebben of te regelen wanneer je gaat scheiden en een scheidingsmediator kan je hierbij helpen. Of je woont in Zeeland, Flevoland of Drenthe, er is altijd in jou buurt wel een scheidingsmediator. Een scheiding heeft veel impact op alle partijen die er betrokken bij zijn en ook wil je zo snel mogelijk je leven weer kunnen oppakken. Ga dan even langs bij bijvoorbeeld mediator Groningen, regel alle zaken met je partner en pak je leven weer zo snel en goed mogelijk op